AE101 Club HK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

邁向seven

5 posters

向下

邁向seven Empty 邁向seven

發表  小豪 周二 9月 08, 2009 2:59 am

7週年喇!
雖然我唔係個會一開始就加入,但都好開心 Razz
會長,7週年點搞好呀? Rolling Eyes
小豪
小豪

文章數 : 89
注冊日期 : 2009-06-09

回頂端 向下

邁向seven Empty 回復: 邁向seven

發表  pendy 周二 9月 08, 2009 3:12 am

其實大家可以齊集咁多年係好值得開心,我都希望可以一直延續,但真係好睇各位會員會唔會投入,重拾光輝!10月1日將近,希望可以攪得好好睇睇,唔好好似今年d聚會!希望各位提議!
pendy
pendy
Admin

文章數 : 174
注冊日期 : 2009-06-08
年齡 : 44

回頂端 向下

發表  小豪 周三 9月 09, 2009 4:11 am

既然現在會員唔係多,搞活動方面,場地真係頗頭痕,不如有邊位1/10會出席,請在此留名,方便籌劃活動:

小弟先嚟報到先 Twisted Evil
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  tomato 周三 9月 09, 2009 11:27 pm

報名
tomato
tomato

文章數 : 65

回頂端 向下

發表  pendy 周四 9月 10, 2009 1:14 am

實到!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  cheng sir 周五 9月 11, 2009 12:54 am

報名!

cheng sir

文章數 : 2
注冊日期 : 2009-08-09

回頂端 向下

發表  CT 周五 9月 11, 2009 11:12 pm

ok.

CT

文章數 : 12

回頂端 向下

發表  小豪 周六 9月 12, 2009 5:31 am

咦!?CT,你到時架車係咪會有「新面目」呀? Twisted Evil
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周六 9月 12, 2009 10:45 am

新面目已經曝光左啦!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  pendy 周三 9月 16, 2009 1:15 pm

食神小豪有咩好地方?不過咁多車,係咪都係BBQ場好??
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  小豪 周四 9月 17, 2009 3:36 am

會長,小弟因唔知當日rundown最終會係點,所以就以上人數而語,有以下愚見:

1. 打邊爐(九龍城好似有兩、三間好評,詳倩要請教地頭蟲鄭sir Embarassed
2. 自助餐(呢個真係要早早預人數)
3. 日式放題(好似有啲地方可以book間房仔)
4. 食中菜(未試過,順便提出嚟諗諗)
5. BBQ……

歡迎其他會員發表意見 Twisted Evil
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周四 9月 17, 2009 9:41 am

不才認為首要考慮條件為泊到車,坐得耐,同埋泊車同坐o既地方要近,因為要攞好多野或有時唔記得攞野,請各位提供寶貴意見!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  pendy 周一 9月 21, 2009 1:11 am

不如每人比d意見好唔好?

泊到車,坐得耐,同埋泊車同坐o既地方唔好遠
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  小豪 周三 9月 23, 2009 4:14 am

溫馨提示:

1/10正值國慶及中秋長假期,請及早訂位
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周四 9月 24, 2009 8:25 pm

其實小型電單場都可以考慮,可選擇BBQ或外賣
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  小豪 周五 9月 25, 2009 3:26 am

但係……啲車擺邊?
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周五 9月 25, 2009 11:30 am

佢報稱除左我,全部一定入到
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  小豪 周六 9月 26, 2009 3:34 am

呢度大家點睇?>>>>西環碼頭

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=25756

好似可以食小炒或打邊爐,車可泊門口,但可能要預早訂位,估計平均消費約$150-$200……

http://food.on.cc/search/detail.php?rest_id=8765

http://food.on.cc/dining/index.php?id=2109

邁向seven 005LKD53758A8ADE0C54B6m

邁向seven 005LKC9317CAD269AD096Em

邁向seven 003X3FABC6515BB895B7CDn
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  小豪 周六 9月 26, 2009 3:49 am

呢幾間都可以考慮吓:

1. 旦王花 - 泰越鍾情 Red Penny - Thai Viet Chisine Bar

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=20059

2. LUNCA(意大利菜)

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=17074

3. 忠誠茶座泰國菜

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=470

4. 明星海鮮舫

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3802

5. 西沙露天茶座

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=2945

各位巴打絲打仲有冇好提議? Laughing
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周六 9月 26, 2009 9:51 am

西環o個個環境好似唔錯,但車泊門口係唔係錶位?定係抄牌要快閃?而且估計係拉唔到banner同唔會比我地嘈幾粒鐘,除非我地玩完晒大抽奬先去食!

旦王花去過,環境唔錯,唯一係要留匙,代客泊車.....,因車位好有限!

Luca都唔錯,我對呢間有興趣,但大尾督o個頭假日想泊車係極難o既事,間舖門口未必可以擺到,要擺大尾督錶位,但要全部等到位相信要幾個鐘時間!

忠誠茶座泰國菜問題同上!

明星海鮮舫係泊車上可以冇問題,記得上年問過,如果要book房仔,好似好貴,但拋開價錢,呢度應該係合乎我地擺車要座得耐要求!

西沙露天茶座同樣車位有限,一係自己泊過斜對要錶位,一係要留匙或"吞"車,同埋消息較貴,一人約二百!

無論揀邊個,都感謝小豪出力幫大家搵左咁多提議!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  tomato 周日 9月 27, 2009 8:38 pm

小豪的建議都唔錯,但最緊要係泊車問題,安置好架車先可以食得安樂,紅日泊街/錶位都比較麻煩/要等位,或者果D地點我地可以考慮閒日夜晚小聚會先去。
tomato
tomato

文章數 : 65

回頂端 向下

發表  pendy 周一 9月 28, 2009 1:07 am

暫定西沙,但唔係西沙茶座,係斜對面!星期一會確實!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

發表  小豪 周一 9月 28, 2009 3:49 am

咁請問會係食乜?泰式?越式?中式?港式? Smile

另外,如果果日落雨點算?
小豪
小豪

回頂端 向下

發表  pendy 周一 9月 28, 2009 11:18 am

我都睇過可能會落雨,如果落雨我地都照o係o個度等,再搵個有得遮而又泊到車o既地方影相!
pendy
pendy
Admin

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章